Ránctalanítás

Ráncfeltöltés hyaluronsavval

Az évek múlásával a bőr veszít feszességéből, simaságából, rugalmasságából. A hyaluronsav a bőr egy természetes alkotórésze, a bőr nedvességmegkötéséért és rugalmasságáért felelős. A kor előrehaladtával mennyisége nagy ütemben csökken, ehhez még hozzájárul a gravitáció, mely a bőrünket lefelé húzza, és fokozatosan megereszkedik.
Az egyik ismert, és széles körben alkalmazott arcfiatalító kezelés a hyaluronsavval történő ráncfeltöltés. Ez a beavatkozás egyre kedveltebb, mivel hatékony, nem időigényes és általában igen egyszerűen zajlik. Ez a mélyebb, un. karakterráncok enyhítésére szolgál, melyek botulinum-toxinos injekciókkal nem kezelhetők. A ráncfeltöltés elsősorban a szemöldök közötti ránc, az orrtól a szájzugig húzódó redő, a szájzugránc és az úgynevezett alvóráncok feltöltésére, valamint az ajak volumenének növelésére szolgál.
Feltöltésre a legkorszerűbb hyaluronsavat tartalmazó készítményeket használjuk (Esthelis, Fortelis, Restylane, Juvaderm) Ezek 6-12 hónap alatt bomlanak le. Ha újabb injekciókkal nem pótoljuk a lebomlott anyagot, akkor a feltöltés során bejuttatott hyaluronsav teljes egészében kiürül a szervezetből.

Botox kezelés

A kor előrehaladtával a ráncképződés egyre mélyebb és szabadabb lesz úgy, hogy sokaknak még akkor is ránc van az arcán, amikor semmilyen érzelmet nem akarnak kifejezni. Így ők gyakran néznek ki fáradtnak, haragosnak, vagy aggódónak, még akkor is, ha az életükkel teljesen elégedettek.
A Botox azon a helyeken alkalmazható, ahol dinamikus ráncok keletkeznek. Ezek a ráncok amelyek az arcizmok erőteljes mozgásával lépnek fel(homlokránc, szemránc, száj körüli, orr, és nyaki ránc). A Botoxot egy clostridium botulinum nevű baktériumból nyerik. Először a szemgyógyászatban és az ideggyógyászatban használták, és csak később fedezték fel a mimikai ráncok kisimításában, és a túlzott izzadás gyógyításában kifejtett hatását.
A beavatkozás biztonságos. A kezeléshez használt anyag mennyisége rendkívül csekély, és csak célzottan ott hat, ahova a beadás történt. A helyesen elvégzett kezelés után arcunk nem lesz kifejezéstelen, mimikaszegény, hanem vonzóbbá tehető az arckifejezés. Az arc kipihent, és természetes lesz. A Botox kezelés segít Önnek ha ráncképződésben, izomgörcsökben, vagy túlzott izzadásban szenved. Egyaránt ajánlott nők és férfiak számára.

Drakula terápia

A bőrfiatalítás egyik legújabb és egyben legtermészetesebb módszere, mely úgy teszi lehetővé a bőrfelület szöveteinek újjáépülését, a ráncok mélységének csökkenését, a bőr textúrájának, tónusának javítását, hogy a páciens saját sejtjeit használja fel. Ezzel a módszerrel a saját vér levétele és lecentrifugálása után nyert szérumot fecskendezzük a kezelendő bőrbe, kihasználva a szervezet saját regenerálódási képességét, idegen anyagok felhasználása nélkül. A vérszérumkezelés azonnal látható hatásként ténylegesen simít a ráncokon, majd 7-21 nap alatt kifejlődő, tartós hatásként beindítja, illetve felgyorsítja a bőr megújulási folyamatait. Így gyakorlatilag új sejtek jönnek létre, átépülnek a bőr alatti kötőszövet rostjai, leváltva a már megöregedett, rugalmasságukat, folyadéktartalmukat vesztett rétegeket.

Scroll to Top