Szemüveg nélküli élet

Fiatal korban a szem fénytörési hibáinak kezelésére a lézeres látásjavító műtéteket ajánljuk. Idősebb korban csökken a szemlencse rugalmassága, ezért  a közeli tárgyakat egyre homályosabban kezdjük látni, emiatt 40 év felett szükségessé válik az olvasószemüveg használata. Ezt a jelenséget öregszeműségnek (presbyopia) hívjuk, mely végül mindenkit utolér: a rövidlátót, a távollátót, a szürkehályogban szenvedőt, illetve azokat is, akiknek látása életük során tökéletes volt. Jó hír, hogy az öregszeműség is megszüntethető.  Ebben a korban a közeli és a távoli fénytörési hibák kezelésére két módszert ajánlunk:

Monovision lézeres kezelés:

A domináns szemet lézerrel korrigáljuk távolra, a nem dominánsat pedig közelre. Ez a kezelés egy kompromisszumos megoldás a szemüveg függetlenség elérésére, mivel az egyik szemet távolra a másik szemet pedig közelre állítjuk be. Az alkalmassági vizsgálat során kontaktlencsével modelláljuk az így elérhető eredményt.

Multifokális műlencse beültetés:

A szürkehályog sebészet fejlődése lehetővé tette a biztonságos szemlencse eltávolítását és a multifokális műlencsék megjelenésével széles határok között biztosítja a távoli és a közeli látás korrigálását. Az öregedő szemlencse kicserélése is megoldása lehet a szemüveg eltüntetésének. A multifokális műlencse kialakítása egyedülálló: a látást minden távolságra – közelre és távolra – egyaránt javítja. A műtéti technika ugyanaz, mint a szürkehályog eltávolítása során alkalmazott eljárás. A szürkehályog műtét ma már az egyik legbiztonságosabb, leghatékonyabb és leggyakrabban végzett sebészeti beavatkozás a világon. A műtétet egynapos sebészeti ellátás keretében biztosítjuk. 40 éves kor felettieknek ajánljuk, akiknek a szemüveg, vagy a kontaktlencse viselése kényelmetlen, illetve foglalkozásuk miatt nem viselhetik.

Scroll to Top