Lézeres szemműtét

A szem fénytörési hibájának a kijavítása a szaruhártya felszínének  lézeres kezelésével a szemüveg nélküli élet biztosításához.

Lézeres szemműtétA kezelések elve:

A jelenlegi  gyakorlatban alkalmazott excimer lézerkészülékek operációs mikroszkóphoz csatolva, koaxiális lézersugárral működnek. A lézersugarat az előzetesen betáplált fénytörési hibának megfelelően egy számítógép vezérli. A kezelés fekvő testhelyzetben, helyi érzéstelenítésben történik. A szem látótengelyének fixálása aktív, ill. passzív szemkövető rendszerrel (eye tracker) történik.

A refraktív kezelés eredményeként a szaruhártya felszín domborzati viszonyai tartósan megváltoznak.

Refraktív sebészeti kezelési módszerek:

- PRK (fotorefraktív keratectomia) A szaruhártya hámjának eltávolítása után a szaruhártya felszínét kezeljük a lézersugárral.

Lézeres szemműtét

- LASIK (Laser Assisted in situ Keratomileusis) ): Egy speciális készülékkel  (mikrokeratommal) a műtét első lépéseként szaruhártya lebenyt készítünk a szaruhártya felső rétegeinek a megkímélése céljából.  A lebeny egy finom nyéllel rögzül a szaruhártyához. A lebeny felhajtása után a lézersugárral a szaruhártya állományát kezeljük.  A  műtét végén a korábban elkészített lebenyt eredeti helyére hajtjuk vissza.  A LASIK kezeléssel relatíve fájdalommentes és gyors látás rehabilitációt érünk el, valamint megkíméljük a szaruhártya felső rétegeit.

 • Magánrendelés

  8900 Zalaegerszeg,
  Bíró Márton utca 8. III. em. 7.
  Tel.: +36 20 / 315 - 9961
 • Refraktív sebészeti rendelés

  8900 Zalaegerszeg,
  Bíró Márton utca 8. III. em. 7.
  Tel.: +36 20 / 315 - 9961
 • Szöveg méret

  AAA